10 întrebări la care trebuie să răspunzi înainte de a solicita un credit

Chiar dacă creditul rapid este o soluție eficientă pentru procurarea unor produse sau rezolvarea problemelor financiare, trebuie să conștientizezi responsabilitatea pe care ți-o asumi. Într-o oarecare măsură, acest lucru poate afecta modul tău de viață și e necesar să-l abordezi conștient, pentru a evita situațiile neplăcute sau stresante. Totodată, mai important de atât este faptul că te-ai angajat să rambursezi, într-un termen anume, suma împrumutată, iar în caz contrar riști să răspunzi penal. Deci, înainte de a solicita un credit e cazul să răspunzi la câteva întrebări, pentru a înțelege dacă poți alege opțiunea dată.


Am nevoie la moment de produsul sau serviciul pentru care planific să solicit împrumutul?

Cu excepția urgențelor, este cazul să te întrebi dacă chiar ai nevoie de produsul sau serviciul pe care planifici să cheltui creditul. Poate e cazul să amâni cumpărătura pentru mai târziu? Analizează impactul achiziției asupra vieții tale, în cazul care o faci acum sau după ce reușești să strângi suma necesară de bani, într-un depozit. Dacă, răspunzând la aceste întrebări, ajungi la concluzia că te poți descurca de minune fără serviciu sau produsul dorit, e mai bine să nu-l iei. Iar dacă lipsa lor influențează calitatea vieții tale, atunci ești pe drumul corect.

Va trebui să renunț la unele nevoi normale pentru a acoperi datoria?

Gândește-te dacă va fi nevoie să renunți la unele plăceri sau lucruri deja obișnuite, din nevoia de a aloca o parte din veniturile tale pentru a acoperi creditul. Totodată, e cazul să conștientizezi în ce măsură lucrul dat va afecta starea ta morală și fizică. Ești pregătit pentru unele constrângeri? Dacă ai conștientizat că va trebui să-ți schimbi radical obiceiurile, iar modul tău de viață va fi perturbat, amână achiziția produsului dorit, întrucât riști să nu achiți la timp ratele lunare, ceea ce va duce la creșterea penalităților.

Pentru a înțelege în ce măsură împrumutul va afecta viața ta, e nevoie să planifici bugetul și să evaluezi posibilitățile tale. În momentul solicitării unui credit în Chișinău de la Kreddy, sistemul te va informa din start care este rata lunară, pentru suma și perioada selectată. Astfel, vei putea face o analiză mai exactă, pentru termen îndelungat.

De ce sumă am nevoie?

Înainte de a aplica pentru un credit nebancar, întreabă-te de ce sumă ai cu adevărat nevoie. Dacă scopul împrumutului este achiziția unui produs, calculează cât îți lipsește pentru a-l cumpăra. Este mai bine să iei în credit banii lipsă, decât prețul total, deoarece va trebui să întorci mai puțin. În plus, asigură-te că obții cel mai bun preț posibil. Explorează ofertele similare ale altor magazine, consultă promoțiile și nu ezita să te interesezi de reduceri. 


Sunt sigur în stabilitatea veniturilor mele?

Luând în considerare ultimile evenimente legate de pandemie, multe persoane au rămas fără un post de muncă. Deci, este cazul să te întrebi, ce siguranță în ziua de mâine îți oferă compania în care muncești? În plus, evaluează relațiile tare cu administrația și echipa, în ce măsură ești mulțumit de ceea ce faci, suma salariului tău și posibilitatea unei eventuale concedieri.

În cazul în care te numeri printre deținătorii unei afaceri proprii, atunci gândește-te la riscurile la care poate fi supusă întreprinderea ta și cât de actuale sunt serviciile/produsele pe care le comercializezi, în diferite sezoane ale anului.

Dacă ai ajuns la concluzia că pe întreaga perioadă a împrumutului vei avea un venit regulat care îți va permite să acoperi rata lunară, atunci riscul de neîndeplinire a obligațiilor de creditare este minim.

Cât este de comodă data când trebuie să achit rata lunară?

Data rambursării împrumutului este unul dintre cele mai importante puncte din procesul de creditare. Când soliciți un credit, asigură-te că ziua în care va trebui să achiți rata lunară este una comodă și nu presupune unele riscuri. De exemplu, dacă această zi este la început de lună și primești salariul pe data de 5, atunci află cum poți amâna data plății la o dată ulterioară, pentru a minimiza riscul întârzierilor. 

În acest sens, Kreddy vine cu informațiile necesare din start. În momentul solicitării unui credit online va fi indicată data când trebuie să faci prima plată lunară. Însă, dacă simți că nu ești pregătit să o faci imediat, după 30 de zile, poți opta pentru opțiunea de achitare peste două luni. Astfel vei reuși să planifici mai bine bugetul lunar și să-ți iei răgaz pentru a strânge suma necesară.


În cazul unor situații neașteptate, am un plan de rezervă?

Fie că e vorba despre prieteni sau rude, dar este necesar să știi că poți apela la ajutorul cuiva atunci când nu reușești să achiți rata lunară, pentru că a intervenit o situație neprevăzută. În caz contrar, riști să plătești penalitățile pentru întârziere, care sunt destul de ridicate și pot duce la agravarea situației. Deci, este un mare plus să ai o persoană de încredere, care te va salva când vei avea nevoie.

Cât de bine am analizat propunerile pieței de creditare?

Odată ce ai decis ferm că ai nevoie de un împrumut, e nevoie să consulți cu atenție propunerile companiilor de creditare. Analizează cât de avantajoase sunt propunerile acestora și cât de calitativă a fost deservirea. Totodată, întreabă părerile altor persoane, care deja au beneficiat de un împrumut. Este important să alegi un creditor de încredere și complet transparent, precum Kreddy, deoarece nu te vei trezi în situația în care ești obligat să achiți taxe și plăți suplimentare ce vor afecta mai mult bugetul tău.

Pot îndeplini toate condițiile pentru obținerea unui credit?

După cum știi, pentru a obține un împrumut de la o bancă comercială e nevoie să îndeplinești o serie de criterii, să aduci diferite acte și să pui bunuri în gaj. În cazul companiilor de microfinanțare situația este mult mai simplă. De exemplu, la Kreddy poți beneficia de credite fără certificate de salariu și alte documente suplimentare. Persoanele care pot obține un împrumut sunt cele care:

  • Au vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani;

  • Posedă un buletin de identitate valabil;

  • Nu au restanțe la alte credite;

  • Solicită un credit între 1000 și 20000 MDL;

  • Pentru un termen de până la 24 luni.


Cum are loc procesul de obținere a împrumutului și cât durează?

Sunt companii care solicită prezența fizică a beneficiarului în momentul solicitării sau emiterii creditului. Însă, s-ar putea ca un serviciu online să fie mai comod în cazul tău - de la depunerea cererii, până la obținerea banilor pe card. Totodată, dacă vorbim despre o urgență, este esențial să cunoști în cât timp vei primi suma necesară.

Kreddy îți oferă posibilitatea să soliciți credite rapide online în MD. Tot de trebuie să faci este să alegi suma și perioada, apoi să completezi formularul de înregistrare. Răspunsul îl vei primi în doar 15 minute, după care poți obține banii direct pe card, la cea mai apropiată filială a companiei, la unul din magazinele Darwin sau la orice terminal de plata RunPay Mini.

Am analizat corespunzător termenii și condițiile de creditare?

De regulă, problemele și conflictele dintre companiile de finanțare și creditori apar odată cu întârzierile de achitare a creditului. O bună parte dintre clienți nu cunosc care sunt responsabilitățile lor și ce angajamente își asumă atunci când își pun semnătura. Lucrul dat se întâmplă din cauza unei informări slabe. Astfel, atunci când este trecut termenul de rambursare a împrumutului finanțatorii aplică penalități, iar clienții se trezesc în situația în care rămân nedumeriți de suma ridicată. Prin urmare, dacă nu vrei să te afli tu în situații de genul dat, este bine să citești și analizezi cu atenție contractul.

Creditul este un colac de salvare în situațiile de urgență și o metodă bună de a achita mai târziu pentru bunuri de care ai nevoie la moment. Însă, e nevoie să conștientizezi clar responsabilitatea pe care o vei purta pentru toată perioada de rambursare. Odată ce ai analizat toate scenariile posibile, ai conștientizat adevărata importanță a împrumutului și evaluat corect capacitățile tale financiare, vei reuși să-l rambursezi fără probleme, la termenul cuvenit.

Kreddy
Cum să împrumut? FAQ Rambursare Credit doar cu buletinul Credite fara gaj Credite in Chisinau Credite in Moldova Blog 078 18 88 18 Рус / Rom
Solicită Împrumut