Sfaturi pentru o bună gestionare a bugetului în familie

      Fie că economisești bani pentru o achiziție mare sau pentru situații neprevăzute, planificarea bugetului trebuie să fie unul dintre cele mai importante lucruri pentru familia ta. Dezvoltarea obiceiului de monitorizare a cheltuielilor se dezvoltă încă din copilărie și reprezintă o abilitate necesară. Utilizează câteva dintre sfaturile noastre și creditele online nu vor mai fi o problemă pentru tine, iar copii tăi vor prelua un bun exemplu.

Urmărește fluxul de bani al familiei

Poate credeai că „fluxul banilor” și „cheltuielile” sunt doar doi termeni utilizați prin birourile companiilor, însă abilitatea de a gestiona corect finanțele este utilă atât în mediul de afaceri, cât și în familie. Cunoașterea exactă a veniturilor și cheltuielilor lunare este foarte importantă, întrucât nu vei putea  gestiona un buget dacă nu cunoști ce reprezintă acesta cu adevărat. 

Mulți ar spune că este dificil să păstrezi în memorie atât de multe date și cifre, însă astăzi avem diferite instrumente digitale care te pot ajuta. Poți introduce toate datele într-un document Excel sau, mai mult de atât, există soluții online pe care le poți accesa din orice colț al lumii, precum Google Sheet. La fel, nu uita că ai mereu la îndemână un smartphone destinat să-ți ușureze viața, iar pe Google Play sau App Store  găsești diverse aplicații pentru gestionarea bugetului, precum Wallet sau Monefy.

Iată ce trebuie să conțină tabelul cu bugetul tău:

  • venituri lunare (salariile și orice alte surse de venit);

  • suma ratelor lunare pentru împrumuturi și credite rapide;

  • taxele pentru asigurări, în cazul care sunt (asigurări de sănătate, asigurări auto, asigurări de viață etc.);

  • costurile pentru chirie sau ipotecă;

  • abonamentele de comunicare mobilă;

  • cheltuielile de viață (alimente și utilități);

  • costurile pentru întreținerea automobilului sau pentru deplasările cu transportul public;

  • cheltuieli pentru grădiniță, școală, cursuri, abonament la sală etc.

  • suma economiilor de bani pentru obiective pe termen lung sau pentru situații neprevăzute (bani pe care urmează să îi economisiți lunar obligatoriu).

Dacă tot am menționat despre soluții financiare prin Internet, atunci e cazul să-ți spunem că acum poți beneficia și de credite de la 18 ani online. Kreddy este un sistem eficient de împrumuturi, care îți permite să ai acces la suma necesară fără a pleca din fața calculatorului. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul, să alegi suma și perioada, după care să completezi cererea de solicitare. Răspunsul de acordare îl vei obține timp de doar câteva minute.

Fă estimări obiectivă în legătură cu economiile lunare

Sigur, toată lumea ar dori să economisească 1.000 de euro pe lună, dar pentru majoritatea oamenilor această sumă este nerealistă. Stabilește obiective realizabile și estimează cheltuielile realist. Dacă vrei să economisești 2000 MDL, dar o parte din acea sumă este cheltuită în mod constant pentru plata facturilor lunare, vei începe să crezi că cheltui în mod constant mai mult de cât ai planificat și doar îți vei crea premise suplimentare pentru stres. De fapt, economisirea a 1000 MDL este cu siguranță ceva de care te poți mândri și nu ar trebui să te simți vinovat că trebuie să plătești facturile.

Evaluează pe cât se poate de realist cheltuielile

Înțelegerea cât de mult poți economisi este strâns legată de cât poți cheltui. De multe ori credem că cumpărarea unui mic lucru frumos nu ne va afecta bugetul, dar cheltuielile aparent nesemnificative tind să se acumuleze rapid în sume mari. Când planifici bugetul pentru o lună, nu fi modest în ceea ce privește cheltuielile. Dacă știi că cheltui 200 de lei pe săptămână pentru a mânca în oraș sau poate plătești 100 de lei pentru platformele de streaming, nu uita să introduci aceste date în buget. În caz contrar, vei ajunge la final de lună cu mai puțini bani și nu vei înțelegi unde i-ai cheltuit.

Vezi în ce măsură te pot ajuta serviciile bancare

Dacă deții un card bancar, recomandăm să utilizezi instrumentele de online banking. Acestea îți vor permite să pui anumite limite lunare pentru cheltuieli. Odată ce vei trece de acestea, vei primi notificări sau nu vei mai putea face tranzacții. În caz că nu știi cum poți face lucrul dat, poți contacta banca la care deservește cardul tău pentru a afla cum poți spori controlul asupra cheltuielilor. Dacă nu este disponibil un astfel de serviciu, îți reamintim că mereu poți descărca o aplicație pentru monitorizare, însă aici va trebui să-ți formezi obișnuința de a introduce mereu cheltuielile.

Planificarea bugetului nu este o sarcină atât de complicată, însă extrem de esențială pentru îmbunătățirea calității vieții. Nu doar că vei reuși să economisești mai ușor banii, dar și acoperirea unor cheltuieli precum un credit online fără gaj nu va mai reprezenta o problemă atât de mare. Începe acum, iar efectele pozitive le vei simți la scurt timp.

Kreddy
Cum să împrumut? FAQ Rambursare Credit doar cu buletinul Credite fara gaj Credite in Chisinau Credite in Moldova Blog 078 18 88 18 Рус / Rom
Solicită Împrumut