Cum să-ți calculezi creditul corect. Care sunt beneficiile creditelor cu rată fixă de la Kreddy

Creditul este o responsabilitate pe care trebuie să ți-o asumi conștiincios. Înainte de a pune semnătura e necesar să te informezi corespunzător despre obligațiile tale și modul în care vei restitui banii. Astfel, vei putea planifica un buget de lungă durată, luând în considerare fiecare detaliu. 

Calculul dobânzii pentru un împrumut online sau bancar nu este un proces atât de dificil. Cunoscând o formulă universală, aplicată în majoritatea cazurilor, vei putea estima în orice moment costul real și oportunitățile creditului.

Care este formula de calcul a creditului?

Pentru a calcula dobânda unui credit trebuie să cunoști câteva date de bază: valoarea totală (V), perioada împrumutului în luni (P) și dobânda pe lună (D). Astfel obținem o formulă de bază aplicată în cazul împrumuturilor online cu rată fixă, pentru calculul dobânzii totale pentru împrumut: DT = V * D / 100 * P.

Pentru mai multă claritate putem urmări un exemplu. Andrei a decis să cumpere un frigider în credit, cu valoare de 8000 lei, pentru o perioadă de șase luni. Banca a emis împrumutul cu dobândă de 10% pe lună. Ratele lunare sunt egale. Prin urmare, reiese că clientul va achita o dobândă totală de: DT = 8000 MDL * 10/100 * 6 luni = 4800. Adică, drept rezultat, Andrei va trebui să ramburseze înapoi 12800 MDL.

După cum se vede din formulă, suma suplimentară pe care va trebui să o achiți pentru credit depinde în primul rând de perioada selectată. De asemenea, este important să afli de la bancă rata dobânzii efective - cea care presupune toate plățile și comisioanele suplimentare, pentru a o utiliza în calcule. În multe cazuri, în broșurile publicitare apare doar rata dobânzii nominale, care nu include taxele adăugătoare pe care trebuie să le mai achite clientul.

Pentru a fi sigur că nu ajungi în astfel de capcane, înainte de semnare, poți solicita de la instituția financiară un contract de împrumut pentru studiu, unde sunt specificate absolut toate informațiile necesare. 



Pentru a facilita procedura de creditare, compania Kreddy pune la dispoziție calculatorul de credite online. Deci, atunci când ai decis că ai nevoie de un împrumut, din start poți vedea rata lunară și suma pe care va trebui să o rambursezi. Este suficient să accesezi site-ul și să selectezi valoarea împrumutului și perioada. În funcție de a doua, după cum am menționat, se va schimba și procentul de dobândă. Prin urmare, vei putea analiza cu atenție posibilitățile tale financiare, pentru a face un plan de buget. Totodată, menționăm că serviciile Kreddy sunt complet transparente și nu presupun comisioane sau alte taxe ascunse. 

Care sunt beneficiile creditelor cu rate fixe?

Cu toate că băncile comerciale au modele diferite de rambursare a creditului, în cazul creditelor rapide toate ratele lunare sunt fixe. După cum s-a demonstrat o astfel de abordare este mult mai comodă pentru client din câteva perspective:

  • Stabilitate. În ciuda faptului că rata constantă garantată poate fi modificată în anumite cazuri, principalul său avantaj este stabilitatea. Cunoscând valoarea exactă a dobânzii pentru împrumutul emis, clientul poate calcula costul total al acestuia. 

  • Evitarea riscurilor. La rândul său, ratele fixe fac posibilă determinarea mai simplă a riscurilor financiare la care te vei supune, alocarea unui buget lunar și selectarea celui mai potrivit produs de finanțare. 

  • Fără costuri suplimentare. Rata constantă într-o oarecare măsură reduce posibilitatea de a apariție a unor costuri suplimentare, care pot fi o consecință a creșterii dobânzii.

Reamintim că dacă alegi să iei un credit online în Moldova, Kreddy îți propune cel mai avantajos serviciu. Nu doar că vei avea parte de rate fixe, graficul cărora îl poți vedea chiar înainte de aplicare, dar ai și posibilitatea să achiți prima rată tocmai peste două luni după ce ai luat împrumutul.

Reține că orice credit este un instrument financiar comod, menit să te ajute în momentele dificile. Odată ce ai calculat corespunzător rata dobânzii, ai luat în considerație toate cheltuielile suplimentare care pot apărea și ai ales un serviciu transparent, nu te vei ciocni de dificultăți. Estimează corect forțele bugetului tău și analizează diferite oferte disponibile pe piață.

Kreddy
Cum să împrumut? FAQ Rambursare Credit doar cu buletinul Credite fara gaj Credite in Chisinau Credite in Moldova Blog 078 18 88 18 Рус / Rom
Solicită Împrumut