Pandemia a stricat dispoziția copilului tău? Iată cum poți să-l faci un pic mai vesel!

Pandemia ne-a prins pe neprins de veste și a influențat cardinal modul nostru de viață. Copiii nu sunt o excepție, deoarece instituțiile de învățământ s-au închis, iar aceștia au fost nevoiți să petreacă câteva luni acasă. Chiar dacă ai încercat la maxim să-i creezi un program de activități adaptat contextului copilului tău, totuși, este complicat să eviți momentele de plictiseală, care ajung să afecteze starea de spirit a micuțului. Cu toate acestea, mereu există soluții pentru a dărui momente de fericire.

Nu vorbim despre lucruri materiale doar. Poți, desigur, să scoți din buzunar ultimile rezerve sau să iei un împrumut online, dar pe lângă asta, există o mulțime de metode pentru a face copilul mai vesel. Despre acestea vom vorbi în următoarele rânduri.

Pur și simplu fii alături

Știm că în perioada de carantină ai muncit și tu de acasă, aparent petrecând toată ziua alături de copil. Dar oare chiar a fost așa? Probabil că adesea l-ai ignorat când a venit să-ți adreseze zeci de întrebări sau nu ai mers cu el să-ți arate ce a desenat, pentru că trebuia să rezolvi o sarcină urgentă. Sigur, este complicat să te împarți în două, dar atât timp cât micuțul nu poate interacționa cu semenii lui, el are nevoie de socializare, iar tu trebuie să o asiguri.


Ajută-l să rămână cât de cât activ social

Distanța socială a redus din capacitatea copiilor de a socializa între ei. Chiar dacă până în adolescență conexiunea cu prietenii nu este atât de strânsă, lipsa ei pentru perioade îndelungate îi poate afecta. Prin urmare, este necesar să găsești metode, împreună cu alți părinți, pentru asigurarea unui minim de interacțiune între ei. Una dintre aceste opțiuni ar fi comunicarea prin intermediul Zoom, FaceTime sau Skype. S-ar putea să nu fie cea mai eficientă, dar îi va ajuta să mai schimbe cercul de comunicare.




Creează condiții pentru noi activități

După câteva luni petrecute în izolare, probabil că copilul deja a trecut prin toate activitățile posibile. Acum simți cum îi dispare tot entuziasmul. Dar oare o nouă jucărie, carte sau joc de masă nu l-ar inveseli? Cu siguranță, da. Chiar dacă aparent are o mulțime, nu uita că în câteva luni a reușit să se plictisească de ele. O nouă jucărie este echivalentul unei noi activități pentru o perioadă de timp, până o descoperă și experimentează cu ea.

Știm că bugetul de familie s-a restrâns din cauza recesiunii economice și o jucărie calitativă poate însemna o investiție destul de semnificativă. Cu toate acestea vrei să-i faci micuțului clipe frumoase. Iată în așa caz poate fi de ajutor un credit rapid, de la Kreddy. Acum poți beneficia de un credit doar cu buletinul, online și cu transfer direct pe card, timp de 15 minute. Accesează site-ul, completează solicitarea și primește creditul, în Chișinău sau orice altă regiune din țară.

Gătiți împreună

S-ar putea ca pentru tine gătitul să fie o ocupație de rutină, dar nu și pentru copilul tău care nu a mai făcut aceasta până acum. Nu e neapărat să gătiți cina pentru întreaga familie, puteți face împreună un desert, pe care îl va mânca cu mult drag micuțul. Pe lângă faptul că acesta va face cunoștință cu procesul de gătit și se va distra pe cinste, vei demonstra că ai încredere în forțele proprii ale copilului. Pentru a face procesul mai interactiv și asemănător cu joaca, poți procura un set cu forme pentru biscuiți sau prăjituri.



Pune accent pe părțile pozitive a vieții

Energia pozitivă se transmite ușor. Poți face copilul să se simtă fericit amintindu-i despre momente plăcute sau evidențiind punctele lui forte. Totodată, puteți face o tradiție de familie, unde să vorbiți despre momentele plăcute din parcursul zilei. Acesta este un bun exercițiu pentru a vedea părțile bune ale vieții și pentru a te bucura de lucruri mărunte. A ști să accepți prezentul, dar să ai o atitudine pozitivă față de acesta este un bun exemplu de optimism pe care îl poți oferi copilului.


Evită stresul

Faptul că ai petrecut atât de mult timp cu copilul în casă îl face mult mai vulnerabil în fața stărilor tale. E normal să treci și tu printr-o perioadă grea, atât din perspectivă emoțională, cât și financiară. Totuși, stresul nu trebuie să umple atmosfera din familia voastră. Încearcă să te relaxezi și să te distrezi împreună cu micuțul tău, când el are nevoie de aceasta. Pentru el sunt străine problemele de adulți, el are nevoie de armonie și emoții pozitive.

Știm că nu e atât de simplu să faci față emoțional problemelor generate de criză, mai ales când nu ai o pernă financiară pe care să poți cădea. Însă nu este chiar așa, întrucât mereu poți beneficia de un credit online, de la Kreddy. Iar dacă îți faci griji cum vei reuși să restitui banii, nu e cazul, deoarece ai la dispoziție două luni până la achitarea primei rate.

Nu este atât de complicat să-i oferi copilului clipe de fericire, deoarece uneori nu este nevoie de eforturi colosale. Un film cu popcorn alături de toată familia sau un mic dejun cu bucatele lui preferate poate fi suficient ca să-i faci ziua mai bună. Până la urmă, cel mai important este să fii alături de el, în deosebi acum, în perioada de pandemie.

Kreddy
Cum să împrumut? FAQ Rambursare Credit doar cu buletinul Credite fara gaj Credite in Chisinau Credite in Moldova Blog 078 18 88 18 Рус / Rom
Solicită Împrumut