Întrebări frecvente despre credite nebancare: tot ce ai vrut să ştii şi n-ai avut curaj să întrebi

 

Datorită comodității și flexibilității, serviciile companiilor nebancare au devenit o soluție optimă și răspândită de obținere a unui credit în Chișinău. Chiar dacă o parte din populație deja este bine familiarizată cu acestea, pentru alții încă stârnesc multe semne de întrebare. Prin urmare, am decis să clarificăm un pic subiectul și să venim cu explicații la întrebările frecvente pe care le primim.

Ce este un credit nebancar?

Probabil că termenul pare a fi familiar, însă s-ar putea să nu-i cunoști o definiție mai exactă. Creditul nebancar reprezintă un serviciu de creditare oferit de către o companie de finanțare. Spre deosebire de băncile comerciale, acestea sunt o alternativă comodă, care îți permite să beneficiezi de împrumuturi fără a le lega de un cont bancar și pentru obținerea cărora ai nevoie de un pachet minim de documente. Rambursarea are loc lunar, pe o perioada stabilită în momentul solicitării, și, de regulă, cu rate fixe. 

 

Cu alte cuvinte, creditele nebancare sunt o metodă simplă și rapidă de obținere a împrumuturilor de către orice persoană fizică care din anumite motive nu poate sau nu își dorește să apeleze la serviciile băncilor comerciale. De exemplu, Kreddy oferă credite nebancare în Chișinău și orice alt colț al țării, până la 20000 MDL și pe o perioadă de până la 12 luni, iar pentru obținere nu trebuie decât să îndeplinești condițiile companiei.


Cum poți obține un împrumut nebancar?

Procedura de obținere a creditului variază de la o companie la alta. Dacă în unele cazuri este neapărată prezența fizică în momentul depunerii solicitării și ridicării banilor, unii finanțatori oferă opțiunea de obținere a împrumuturilor online. În cazul Kreddy sunt disponibile ambele metode, precum și la numărul de telefon 078 18 88 18. 

Dacă optezi pentru online, tot ce trebuie să faci este să selectezi suma dorită, între 3500 și 20000 de lei, și să indici perioada de rambursare comodă, de la 2 până la 12 luni. Ulterior, vei continua prin completarea chestionarului de înregistrare.

Ce acte sunt necesare și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține un credit nebancar?

 

Per general, după cum am menționat, cerințele companiilor nebancare sunt minime, însă acestea pot fi diferite, în funcție de finanțator. De regulă, persoanele pot obține un credit doar cu buletinul, fără bunuri în gaj și certificat de salariu. Totodată, clienții trebuie să fie cu vârsta de peste 18 ani și să aibă o bună istorie creditară. Aceleași condiții sunt valabile și în cazul companiei Kreddy, însă aceasta nu presupune că oricine poate lua un credit, întrucât sistemul de verificare este unul destul de complex și sunt luate în calcul posibilitățile clientului de a restitui împrumutul. Astfel, finanțatorul se asigură că banii vor fi rambursați - lucru despre care vorbește și rata mare de persoane care reușesc să acopere datoriile.

Cât de rapid urmează să primesc banii?

Așa cum sistemul de creditare nebancar este unul bine optimizat, procedura de oferire a sumei necesare este destul de rapidă. După ce clientul transmite cererea pentru împrumut, Kreddy se angajează să revină cu o confirmare timp de maxim 15 minute. Dacă răspunsul este pozitiv, după semnarea contractului primești banii în numerar în decurs de 10 minute la terminalele de plată RunPay Mini, Poșta Moldovei sau VictoriaBank, iar dacă vii în oficiile companii, poți lua banii imediat la casă fără comision. Totodată, există și posibilitatea de obținere a creditului direct pe cardul bancar, însă transferul poate dura până la câteva ore.

Poate fi extins termenul de achitare a creditului?

După cum am menționat, companiile nebancare sunt instituții flexibile, care vin în întâmpinarea clientului. Astfel, atunci când apare o problemă, trebuie neapărat să contactezi finanțatorul, pentru a identifica soluția cea mai optimă. Același lucru se aplică și în cazul în care îți dorești să extinzi termenul de rambursare. Kreddy încurajează clienții săi să contacteze call center-ul atunci când au nevoie de ajutor. Angajații vor analiza particularitățile situației tale și vor veni cu propuneri de rezolvare a acesteia, astfel încât să rămână ambele părți mulțumite.

Este sigur să iei credite online?

Solicitarea unui credit online presupune introducerea datelor cu caracter personal. În cazul în care platforma este supusă unui atac de hackeri, toate informațiile tale se află în pericol. Prin urmare, este esențial să alegi servicii de calitate. De exemplu, site-ul Kreddy este complet securizat, prin utilizarea unui număr mare de programe pentru protecție moderne, astfel încât probabilitatea ca cineva să spargă bazele de date este minimă. Clientul trebuie să conștientizeze că în cazul unor scurgeri de informații, are de suferit și compania, atât la nivel de imagine, cât și penal, întrucât instituțiile care operează cu date personale sunt supuse unor norme legale mult mai stricte.

 

S-ar putea să ai mai multe întrebări despre creditele nebancare, însă pentru a primi răspunsurile, cel mai bine este să întrebi direct compania de finanțare, întrucât fiecare are specificul și ofertele sale proprii. Totuși, nu uita că orice împrumut trebuie abordat cu responsabilitate și gestionat corect, iar pentru aceasta trebuie să te informezi corespunzător și să alegi servicii de creditare sigure și calitative.

Kreddy
Cum să împrumut? FAQ Rambursare Credit doar cu buletinul Credite fara gaj Credite in Chisinau Credite in Moldova Blog 078 18 88 18 Рус / Rom
Solicită Împrumut